Onze Vogels

Sasha

Amerikaanse Zeearend

Noord-Amerika

De Amerikaanse zeearend of witkopzeearend (Haliaeetus leucocephalus) is een roofvogel die in Canada en in de Verenigde Staten broedt. Het menu van de zeearend is gevarieerd. Hij eet vis, kleinere vogels, knaagdieren. Wanneer in Alaska de Amerikaanse zalmen de rivieren optrekken om kuit te schieten, verzamelen zich tientallen arenden ter plaatse om deze vis te verschalken.

 

Rieca, Freek(e) en Barry

Woestijnbuizerds

Midden-Amerika

De woestijnbuizerd is een veelgebruikte roofvogel in de valkerij. Dit komt doordat hij zeer snel leert, wat ook in de natuur gebeurt. De woestijnbuizerd leeft in half-open laaglandgebieden van centraal Amerika. Deze soort jaagt behendig op allerlei dieren: hagedissen, middelgrote vogels en zoogdieren tot de grootte van een volwassen konijn. De prooi wordt gevangen vanuit een lage glijvlucht of door stootduiken vanaf een lage uitkijkpost.

 

Bojo & Sky

Lannervalken

Zuid-Europa, Noord-Afrika

De lannervalk (Falco biarmicus) is een langvleugelige, hoekige valk, die lijkt op een lichte, slanke slechtvalk. De lannervalk komt voor in Z-Europa, het Nabije-Oosten en Afrika. De lannervalk vangt zijn prooien tijdens zijn vlucht. Dit zijn veelal kleine wendbare vogels zoals merels maar ook vogels die enkele malen groter zijn dan de valk zelf zoals fazanten en zandhoenders.

 

Devil

Hybride valk

Giervalk x Slechtvalk x Sakervalk

Hybride valken ontstaan uit een kruising tussen verschillende type valken; in dit geval ook over meerdere generaties. Het is een snelle en behendige jager die zijn buit zowel in de lucht als op de grond kan slaan. Laag boven de grond jagend kan een prooi worden gegrepen en meegenomen. Vrijwel alle soorten vogels en kleine zoogdieren die in zijn habitat voorkomen, kunnen worden bemachtigd.

 

Elmo

Steenuil

Europa, Noord-Afrika en Midden-Azië

De steenuil (Athene noctua) is een kleine gedrongen uil met gele ogen en witte wenkbrauwstrepen. Het voedsel van de steenuil is aangepast aan zijn grootte: hij vangt wel muizen als hij kan, maar ook veel regenwormen, kevers en andere insecten en kikkers of jonge vogels. Soms verrast de steenuil prooien die relatief groot zijn ten opzichte van zijn eigen formaat, zoals ratten.